HTML

Stat

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Linkblog

Miért jó idegen nyelvet tanulni?

2008.07.20. 11:55 LicIldi

 

Az idegen nyelv tanulása rengeteg lehetőséget nyit meg előttünk.

A legfontosabb, hogy kinyílik a kommunikáció lehetősége. Míg valaki csak az anyanyelvén tud, soha nem tanult idegen nyelveket, addig nyilván korlátozva van információbefogadás szempontjából. Csak azt érti meg, ami a saját nyelvén van, a többihez segítség kell.

Mikor elkezdesz tanulni egy nyelvet, például angolt, eleinte nagyon, nagyon furcsának találod, ha nincsen jó tanárod, tananyagod, még nehézkes is. Ám ahogy egyre több és több szót tudsz, megtanulod ezeket mondatokba formálni, kinyílik a világ!

,,De jó, ezt értem! Ezt is értem!’’ :)

Új kultúrát, új gondolkodásmódot, új információkat tudsz meg, és ezáltal szélesedik a látóköröd, szó szerint kitágul a világod!

Egy új kultúra mindíg érdekes, pláne, ha az általad tanult nyelv kultúrájáról van szó, mert ez is hozzásegít a gondolkodásmód elsajátításához ugyanis az angolban például, nem a nyelvtan a lelke mindennek csak és kizárólag, hanem az is fontos, hogy tudj angolul gondolkodni, tudd az ő logikájukat követni s ezáltal mindíg egyre pontosabban és pontosabban megfogalmazni mondanivalódat.

 

 Munka:Van, akinek például a munkájához, továbbtanulásához kell és ezáltal szakmailag is megnyílnak a kommunikációs lehetőségei.

 Barátok: Az ismerkedés, ismerettség szerzés szempontjából is fontos és jó az angol, mert általa bárhol az interneten keresztül új ismerettségeket, barátokat szerezhetsz a világ bármely tájáról.

 Világnyelv: Hogy miért a világ bármely tájáról? Mert az angol világnyelv. Mindenütt tudnak angolul, mert tudják, hogy ezzel bárkivel megértethetik magukat. Ezért neked sem kell kétségbe esned, ha külföldre sodor az élet, vagy csak nyaralni mész, mert meg tudod értetni magad.

 Informatika: Ezen kívül az angol az informatika nyelve is, gondolj csak arra, hogy az internet, a számítógép, és minden, ami ezzel kapcsolatos, elsősorban angolul van.

Szólj hozzá!

Címkék: kommunikáció angol nyelv angol kultúra

A bejegyzés trackback címe:

https://angolujrakezdotanfolyam.blog.hu/api/trackback/id/tr2576465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása