HTML

Stat

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Linkblog

Állj neki a tanulásnak!

2008.08.11. 15:07 LicIldi

Sziasztok!

Nos, hát állj neki a nyelvtanulásnak... ''de hol is kezdjem?''

 

,, Jó kérdés..’’ gondolhatod. És nem véletlen, mert akár ha újra kezded a nyelvtanulást, akár vizsgára készülsz, lehetőségek egész tárháza nyílik meg előtted, azt sem tudod hova kapd a fejed, hol keress, mit akarnak megvetetni veled...

A nyelviskolákkal, vizsgáztató helyekkel, tanárokkal Dunát lehetne rekeszteni, és mindenkinek más és más válik be, mindenki arra esküszik, amit végül sikerre vitt. Végignézel ezer oldalt, de valódi segítséget nem nagyon találsz.....

Én átadom Neked a saját tapasztalataimat, aki sokat segítettek nyelvtanulás során és szívből remélem segítek vele, mert ez a célom. :)

1.pont: Állíts fel saját tanulási tervet

Először is nagyon fontos, hogy legyen egy stratégiád, amit felállítasz magadnak, mikor elhatározod, hogy nyelvet fogsz tanulni. Természetesen ez a stratégia nem egy olyanfajta merev dolog, ami egy módon létezik és sehogy másként, hiszen nyilván minden helyzet mást kíván, új stratégiát szül.

Segítek Neked összeszedni az alapvető összetevőket, kérdéseket, mellyel fel tudod állítani a saját stratégiád! Van, aki szerint ezek a dolgok egyértelműek, ám nekem az a tapasztalatom, hogy kevesen teszik meg ezt a fontos lépést és nem értik miért nem jutnak egyről a kettőre, pedig szerintük mindent megtesznek érte. Az sem baj, ha már belevágtál a tanulásba, a legfontosabb, hogy írd le a stratégiád, a nyelvtanulásod menetét. Tervezd meg!! Amit leírunk, amit megtervezünk, sokkal könnyebben, precízebben s a célunkra koncentrálva tudjuk kivitelezni! Hogy miért van ez így?

Mert látod magad előtt. Valahányszor megnézed a leírt stratégiád, célod, mindig látod, hova szeretnél haladni, mindeközben valójában hova haladsz, s mi a végcél. Ez nagyon fontos momentum, mert így saját magadat tudod korrigálni, miközben a szemed a célon marad, melyből erőt meríthetsz olyankor is, mikor kudarcok érnek.

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: élet én segítség tanulás stratégia angol tervezés válasz cél célmeghatározás

A bejegyzés trackback címe:

https://angolujrakezdotanfolyam.blog.hu/api/trackback/id/tr26610796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása